Sel nädalal tuli Diil välja uute andme- ja kõneside pakettidega, mis sisaldavad senisest suuremat internetimahtu ning kus on kõigile kasutajatele avatud 4G võrgu maksimaalsed kiirused.

Ühtekokku pakub Diil edaspidi 5 erinevat paketti, mis ei sisalda ka varjatud hinnatõusu. Kõige odavama paketi hind on endiselt 5,50 € kuus, sisaldades varasemast rohkem kõneminuteid ja sõnumeid ning kus on mobiilne internet avatud Telia 4G võrgu maksimaalsetel kiirustel (allalaadimisel kuni 300 Mbit/s ja üleslaadimisel kuni 50 Mbit/s). Kõige mahukam pakett sisaldab samas 20GB andmeside mahtu ning 1500 kõneminutit ja sõnumit, makstes seejuures 19,99 €.

Kui kasutaja tarbib ära talle paketis kuutasu eest ettenähtud andmemahu, on kliendil võimalik mugavalt lisamahtu soetada. Samas on Diil ainus mobiilioperaator, kelle kliendid saavad mobiilset internetti kasutada ka peale paketis sisalduva mahu täitumist – sel juhul piiratakse kasutaja allalaadimiskiirus 120 kbit/s peale. Taas tavakiirusel interneti kasutamise tagab lisamahu ostmine. Uute pakettide täpsemate andmetega saab tutvuda Diili veebilehel.

Diili klientidele on uute ja mahukamate pakettide tulek juba mitmes järjestikune hea uudis lühikese aja jooksul. 12. aprillil värskendas Diil arvutikasutajatele suunatud mobiilse interneti pakette, pakkudes klientidele varasemaga võrreldes samuti suuremaid kiirusi ja andmesidemahte.

30. aprillil hakkasid aga Diili klientidele kehtima Euroopa Liidus reisides varasemaga võrreldes ligi 75% odavamad kõneminuti, SMSi ja mobiilse interneti hinnad. Tänu sellele kehtib Diili klientidele Euroopa Liidu riikides väljahelistatud kõne minutihind 6 senti, vastuvõetud kõne minutihind 1,37 senti ning saadetud SMS 2,4 senti. Kasutatud megabaidi hind maksab samuti 6 senti. Tegu oli Diili hinnakirja vastavusse viimisega Euroopa Komisjoni rändlushindade regulatsiooniga.

Samal ajal kuulutasid Diili konkurendid, et neil on Euroopa Liidus sisene rändlus nüüdsest sama hinnaga mis Eestis, jättes mainimata, et tõsteti ka pakettide kuutasusid. Rändluse kõneminuteid pandi jõuga kõikide kasutajate pakettidesse küll juurde, kuigi rändlusteenust ennast kasutab vaid umbes kümnendik Eesti inimestest. See tähendab, et lõviosa klientidest maksavad kinni 10 protsendile kordaminevad teenused, mida nad ise ei kasuta.

Oleme seisukohal, et aus diil on see, kui maksad ainult selle eest, mida tarbid, siis jätsime oma pakettides kuutasud muutmata ja langetasime ainult rändlustasude hindasid.