Diil tõstab internetipakettides kiirusi ja mahte

12. aprillist 2016 värskendab Diil arvutikasutajatele suunatud mobiilse interneti pakette, pakkudes varasemaga võrreldes suuremaid kiirusi ja andmesidemahte.

Diili Internet Arvutis 3G teenustingimuste muutmise põhjuseks on teenuse sisuline areng ning klientidele teenuse kasutamiseks senisest paremate ja täiendavate võimaluste loomine. Diili senine väikseim ehk 3G pakett teeb läbi värskenduskuuri ja hakkab kandma nime Diil Internet L, mis sisaldab 15GB mobiilset andmesidet. Varasema 3G asemel saavad kliendi kasutada 4G võrku ning paketi alla- ja üleslaadimise kiirused kerkivad vastavalt 3 Mbit/s-ni ja 1 Mbit/s-ni (varem 2Mbit/s ja 384 kbit/s).

Uue paketina lisandub Diil Internet XL, kus alla- ja üleslaadimise kiirused ulatuvad vastavalt 15Mbit/s ja 5 Mbit/s ning paketi andmeside maht on 30GB (varem olid vastavad näitajad: 8 Mbit/s, 2 Mbit/s ja 25GB).

Teise uue paketina tuleb juurde Diil Internet XXL, kus alla- ja üleslaadimise kiirused ulatuvad kuni 50 Mbit/s ja 20 Mbit/s ning mis sisaldab 60GB ulatuses andmesidemahtu (varem olid vastavad näitajad: 20 Mbit/s, 5 Mbit/s ja 30GB).

Kõik Diili müüdavad arvutiinterneti paketid põhinevad alates 12. aprillist 4G tehnoloogial.

Kui kasutaja tarbib ära talle paketis kuutasu eest ettenähtud andmemahu, on kliendil võimalik kõigi nimetatud pakettide puhul soetada lisamahtu kas 1GB (1,99€), 5GB (4,99€) või 15GB (9,99€) sammu kaupa. Samas on Diil ainus mobiilioperaator, kelle kliendid saavad mobiilset interneti kasutada ka peale paketis sisalduva mahu täitumist – sel juhul piiratakse kasutaja allalaadimiskiirus 120 kbit/s peale. Taas tavakiirusel interneti kasutamise tagab lisamahu ostmine.

Muutuse teevad läbi ka Diili Tahvelarvutikomplekt ja Diili Ruuterikomplekt, kuhu saab kasutaja alates 12. aprillist valida endale uutest internetipakettidest meelepäraseima. Ruuteri- ja Tahvelarvutikomplekti tasu sõltub valitud teenustest ja seadmest. Ruuterikomplekti puhul saab komplekti tingimustel ruuteri soetamisel teenusena juurde valida paketi alates Diili Internet XL. Tahvelarvutikomplekt NetiTahvel puhul saab komplekti tingimustel tahvelarvuti soetamisel teenusena juurde valida ükskõik millise Diili mobiilne interneti arvutis paketi.

Uusi pakette hakkab Diil klientidele pakkuma alates 12. aprillist. Nende klientide jaoks, kes kasutavad seniseid pakette ega soovi uut paketti kasutusele võtta, midagi ei muutu.
Diili Internet Arvutis 3G uuendatud tingimused jõustuvad selle paketi kasutamiseks sõlmitud lepingute suhtes vaikimisi ja automaatselt 12.05.2016. Diili Internet Arvutis 3G paketi kliendil, kes ei soovi muutunud tingimustel teenuse kasutamist jätkata, on õigus soovi korral lepinguline suhe ilma leppetrahvita üles öelda, teatades sellest Teliale enne 12.05.2016.