09. veebruaril 2016 liitub Diil globaalse mobiilseadmete musta nimekirjaga, mis aitab paremini võidelda varastatud või kaotatud mobiilsete seadmete taaskasutusele võtmisega. Hetkel kasutame Eesti musta nimekirja.

Globaalses nimekirjas on esindatud need telefonid ja mobiilsed seadmed, mis on erinevates riikides kas varguse, kadumise või muude juhtumite tõttu musta nimekirja ehk blacklisti kantud. Seadmed on Eestisse jõudnud erinevatest välisriikidest ning ei tööta juba täna neis välisvõrkudes, mille riigid on nimekirjaga liitunud.

Seadmed kantakse musta nimekirja IMEI-koodi alusel. IMEI-kood on mobiiltelefoni unikaalne seerianumber, mis identifitseerib üheselt konkreetse seadme. Oma seadme IMEI-koodi saab teada, kui sisestada seadme numbriklaviatuuril kombinatsioon *#06#. Mobiiltelefoni varguse või kadumise korral saab seadme omanik juhtunust teavitada politseid või oma mobiilioperaatorit, kes saavad seadme blacklist'i kanda. Kõigil mobiilioperaatoritel, kellele on edastatud info seadme musta nimekirja kandmiseks, on kohustus takistada selliste seadmete kasutamist oma võrgus.

Diili kodulehel saab kontrollida IMEI koodi alusel, kas hetkel kasutatav seade kuulub kohalikku musta nimekirja. Alates 09. veebruarist saab samas kohas kontrollida, kas seade kuulub globaalsesse musta nimekirja

Globaalsele nimekirjale üleminek tähendab ka seda, et alates 09. veebruarist ei tööta Diili võrgus enam need seadmed, mis kuuluvad sama kuupäeva seisuga globaalsesse blacklist'i.

Teavitame muutusest eelnevalt meile teadaolevaid eraisikuid ja ettevõtteid, kelle kasutuses võivad olla musta nimekirja kantud seadmed.

Nendel klientidel, kelle seade kuulub globaalsesse musta nimekirja, soovitame teenuse edasiseks kasutamiseks soetada uus seade Diili e-poest või külastada Telia esindusi